Nieuws    About    CartOtheek    Kalender    Resultaten    Inschrijvingen    FotOs    Jeugd    Clubblad    Winkel   

Welkom

Nieuws

About

CartOtheek

Kalender

Resultaten

Inschrijvingen

FotOs

Jeugd

CLUBBLAD

WINKEL

Intern

Mapico
  » hOt items

Zaterdag 18 september:
LOS-5 in Arenberg Park (Leuven).

Wedstrijd uit de Leuven Orienteering Series.

Donderdag 23 september:
HOS-5 in Banneuxwijk.

Wedstrijd uit de Hasselt Orienteering Series.

Woensdag 29 september:
Nazomerloop in Hofstade.

Na het wegvallen van de lenteloop omwille van Corona organiseren we ter vervanging deze wedstrijd. Chris A. is baanlegger van dienst. Opgelet voor de zeer specifieke timing.

Zondag 3 oktober:
Belgisch Kampioenschap aflossing.

Op de Weyervlakte hebben Sooi en Karl zich kunnen uitleven om een wedstrijd uit te tekenen waar zowel de technische als fysieke capaciteiten van de deelnemers zal getest worden.

Donderdag 7 oktober:
HOS-6 in Kuringen.

Wedstrijd uit de Hasselt Orienteering Series.

Zaterdag 9 oktober:
LOS-5 in Salco (Leuven).

Wedstrijd uit de Leuven Orienteering Series.

Dinsdag 12 oktober:
Bestuursvergadering.

Vergadering gaat door in café CASINO op de Grote Markt te Diest. Aanvang 20 uur.

Zaterdag 23 oktober:
LOS-6 in De Hemptinne (Leuven).

Wedstrijd uit de Leuven Orienteering Series.

Donderdag 28 oktober:
HOS-7 in Runkst.

Wedstrijd uit de Hasselt Orienteering Series.

02/10/2006 door Walter Van Krunckelsven
BK-sprint: formintastisch

Het Belgisch Kampioenschap Sprint was weer zo'n evenement waar we als Omega lid trots op kunnen zijn.<br /><br />Zowel de voorbereiding (kaart tekenen, afspraken met lokale overheden, baanlegging), de dagorganisatie (zeer goede accommodatie, kijkpost met live commentaar, alle ondersteunende taken) als de resultaten waren om over naar huis te schrijven.<br /><br />Ook de globale opkomst (300 deelnemers + 22 kinder-O lopers) was meer dan bevredigend.

<b>Bart en Jan</b> hadden weer maanden rondgelopen in Aarschot om alle hoekjes en kantjes netjes in kaart te brengen en dit volgens de ISSOM normen zodat iedereen met gelijke wapens de strijd kon aanbinden. Enkel jammer dat de kwaliteit van het drukken iets te wensen liet (het lichtgroen had een blauwe schijn waardoor velen onterecht op zoek gingen naar water en ook de hoogtelijnen waren niet altijd duidelijk geprint) maar ook hier is beterschap op komst want vanaf de Sylvester zal VVO over een nieuwe printer beschikken.<br /><br />Na dit duo was het dan de beurt aan <b>Joep, Dick en Jan</b> om rond te toeren en plaatsen uit te zoeken waar de controleposten (op een veilige manier) konden geplaatst worden. Het nodige puzzelwerk resulteerde in omlopen die een kampioenschap waardig waren: op meerdere benen alternatieve wegkeuzes, veelvuldige richtingswijzigingen zodat enkel dank zij een snelle en accurate wegkeuze de weg naar het podium open bleef. De klap op de vuurlijp was een dubbele lus waarbij de deelnemers halverwege de kijkpost moesten passeren.<br /><br />Dank zij het geanimeerd maar deskundig commentaar van <b>Karl</b> aan de kijkpost werden de toeschouwers op de hoogte gehouden van de tussentijden alsook van een regelmatig tussenklassement in de diverse reeksen.<br /><br />Maar geen goede organisatie zonder de tientallen andere medewerkers (te veel om iedereen bij naam te noemen) die instonden voor onthaal, start, veiligheid, postencontrole, aankomst, resultaten, opruimen, ...<br /><br />Ook wat betreft de resultaten kunnen we tevreden terugblikken op dit BK. Met 6 gouden, 4 zilveren en 4 bronzen medailles stonden we weer eens bovenaan in de medaillestand. Hiervoor zorgden:<br /><br /><u>Goud:</u> Elke (D-pup); Miek (D-jun); Els (D-Vet.A); Rob (H-pup); Jochen (H-jun) en Guido (H-Vet.A).<br /><u>Ziver:</u> Charlotte (D-bel); Leen (D-Vet.A); Liset (D-Vet.B) en Wout (H-pup).<br /><u>Brons:</u> Kim (D-Open); Evert (H-bel); Wouter (H-jun) en Frans (H-Vet.D).<br /><br />Dat onze junioren klaar zijn om te schitteren op de JEC bewezen Miek (5.50) en Jochen (4.37) die elk de snelste kilometertijd realiseerden. <br /><br />Ook de kinder-O kende weer een grote belangstelling en Marieke was voor hen op zolder gaan zoeken en had nog een aantal (niet afgehaalde) medailles van vorige kampioenschappen bovengehaald. Apetrots liepen zij hier mee rond.<br /><br />Hiermee viel ook het doek over een zware periode voor organisaties voor onze club met 2 Belgische en 1 Vlaams Kampioenschap op een goede maand tijd.

Powered by CuteNews

Zoek in de Omega-website:

Author: In archives