Nieuws    About    CartOtheek    Kalender    Resultaten    Inschrijvingen    FotOs    Jeugd    Clubblad    Winkel   

Welkom

Nieuws

About

CartOtheek

Kalender

Resultaten

Inschrijvingen

FotOs

Jeugd

CLUBBLAD

WINKEL

Intern

Mapico
  » hOt items


4-daagse van Limburg

15-16-17-18 augustus organiseert OMEGA samen met KOVZ de 4 daagse van Limburg op de Weyervlakte, Pijnven Vlasmeer, Oirschotse heide en Oostelbeersche heide. 4 van de technisch meest uitdagende kaarten uit de regio.
Nieuw is de Ultimate Oro-Hydro cup.
Klik hier voor meer info.

Donderdag 15 t/m zondag 18 augustus:
4-daagse van Limburg.

Zie hierboven voor meer uitleg.

Donderdag 29 augustus:
HOS-5 in Hasselt centrum.

Voor de 5e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series blijven we in het centrum van de stad.

Dinsdag 3 september:
Bestuursvergadering.

Vergadering gaat door in café CASINO op de Grote Markt te Diest. Aanvang 20 uur.

Zondag 8 september:
BK lang in Dilsenerbos.

Baanlegger van dienst is Stefan T., naast een technische wedstrijd waarbij de fysiek zeker ook getest zal worden heeft Stef beloofd dat het voor de toeschouwers ook een aantrekkelijk spektakel zal worden. Benieuwd wat hij nu uit de mouw zal schudden.

Donderdag 26 september:
HOS-6 in de wijk Kiewit.

Voor de 6e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series trekken we naar de wijk Kiewit.

02/07/2013 door Frederik Loeckx
JWOC

Gisteren ging de JWOC van start met de directe finale voor de lange afstand. 9,9 kilometer, 21 controlepunten en 620 hoogtemeters voor de jongens en 7,1 kilometer, 15 controlepunten en 470 hoogtemeters voor de vrouwen. Afstanden die onze jeugd hier in Belgie niet zo gewoon zijn. Gelukkig suggereren de kaarten dat het terrein nogal Ardeens van aard was. Aan de start niet minder dan 170 atleten bij de jongens en 150 atleten bij de vrouwen.

Aan de finish verging het onze Belgen niet zo goed. Een hele tijd stond Clement Demeuse eerste in de tussenstand, totdat men gemerkt had dat hij maar de helft van de omloop had afgelegd. Gediskwalifeerd dus, net zoals Tristan Bloemen en Julien Gillet. Verder legde onze eigen Evert beslag op de 80ste plaats, een dik kwartier achter op de Poolse winnaar. Thomas Gillet werd 130ste en Thibaut Derenne 140ste.<br /><br />Bij de meisjes haalden alle Belgen de finish. Na 79 minuten 54 seconden en 7 tienden bereikte Elke Verdeyen de finish op een 77ste plaats, net 4 tienden sneller dan Fanny Tilkin. Ronja Fell vervolledigde als 133ste het Belgische trio.<br /><br />Het dient opgemerkt dat zowel Evert als Elke tot de jongsten op de JWOC behoren en 2-3 jaar jonger zijn dan de oudsten. Ze laten zich duidelijk niet intimideren door het hele circus. Knappe prestaties dus van onze twee Omegasken.<br /><br />Vandaag worden in drie reeksen de kwalificaties voor de middle gelopen. Elke wordt om 12u39 het bos ingestuurd. Evert om 13u14. Het terrein is vandaag Tsjechischer (lees technischer) van aard met veel rotsige stukken. <br />Veel succes toegewenst aan onze beide atleten.

Powered by CuteNews

Zoek in de Omega-website:

Author: In archives