Nieuws    About    CartOtheek    Kalender    Resultaten    Inschrijvingen    FotOs    Jeugd    Clubblad    Winkel   

Welkom

Nieuws

About

CartOtheek

Kalender

Resultaten

Inschrijvingen

FotOs

Jeugd

CLUBBLAD

WINKEL

Intern

Mapico
  » hOt items


4-daagse van Limburg

15-16-17-18 augustus organiseert OMEGA samen met KOVZ de 4 daagse van Limburg op de Weyervlakte, Pijnven Vlasmeer, Oirschotse heide en Oostelbeersche heide. 4 van de technisch meest uitdagende kaarten uit de regio.
Nieuw is de Ultimate Oro-Hydro cup.
Klik hier voor meer info.

Donderdag 25 juli:
HOS-4 in de wijk Torpedo.

Voor de 4e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series trekken we naar de Torpedowijk. Benieuwd wat de HOS-kern ons nu weer te bieden heeft.

Zaterdag 27 juli:
Wedstrijd in Gerhagen.

Baanlegger van dienst is Koen B., bosbeheerswerken hebben een groot deel van het bos opgekuist zodat veel onderbegroei√Įng verdwenen is.

Dinsdag 6 augustus:
Bestuursvergadering.

Vergadering gaat door in café CASINO op de Grote Markt te Diest. Aanvang 20 uur.

Donderdag 15 t/m zondag 18 augustus:
4-daagse van Limburg.

Zie hierboven voor meer uitleg.

Donderdag 29 augustus:
HOS-5 in Hasselt centrum.

Voor de 5e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series blijven we in het centrum van de stad.

29/06/2012 door Frederik Loeckx
Puike prestaties op EYOC Sprint

Zonet is de eerste wedstrijd op de EYOC afgelopen. In het Franse stadje Meyac stond de jongens en meisjes een klassieke stadssprint te wachten. Voor Belgie stonden Elke en Coline aan de start in de categorie D-16. Arno, Evert, Thomas en Tristan traden aan bij de H-18. Van de zes atleten zijn er dus 3 Omegasken. In de twee andere categorie�n was er geen Belgische vertegenwoordiging.

Bij de dames eindigde Elke op een zeer verdienstelijke zesde plaats, goed voor een diploma dus. Met 12.03 deed ze 27 seconden langer over de 1,7 km lange omloop dan de Pools winnares. Coline strandde op de zestiende plaats.<br /><br />De verrassing van de dag kwam er in de H-18 categorie. Daar ging Tristan Bloemen ook letterlijk met de bloemen lopen. Met 12'36 voor 2.2 kilometer was hij 5 seconden sneller als de tweede. Evert liep als eerste jaars ook een heel verdienstelijke tijd, goed voor een zestiende plaats. Vooral in het tweede deel van de wedstrijd kwam hij wat snelheid te kort. Beide heren liepen met een track-unit. Hieronder kan je hun routekeuzes terugvinden.<br />Thomas werd uiteindelijk 28ste op iets minder dan een minuut van Tristan. Van Arno is er geen spoor te bekennen in de uitslag. Waarschijnlijk volgt hierover meer uitleg als hij zijn verslag voor VVO afwerkt.<br /><br /><br />Aanvulling door Walter: in de offici�le uitslag vinden we Arno achteraan terug; een plaats die normaal gezien niet de zijne is. Een analyse van de splittijden leert ons echter veel meer. Tot post 7 draait hij vlot mee in doch op het been 7 naar 8 (een been van nog geen 100 meter en waarschijnlijk het eenvoudigste uit hun omloop) verliest hij bijna 6'30; mogelijks al te veel bezig met de wegkeuze van 8 naar 9 die niet evident was. Daarna draait hij weer splittijden op hoog niveau en dit tot been 13-14 waar hij 1'40 verspeelt en op het volgende been nog eens 40 seconden. Het slot gaat terug aan een hoog tempo. Trekken we deze foutenlast af van zijn eindtijd, zou hij eindigen halverwege de uitslag hetgeen voor Arno die geen sprinter is, toch een behoorlijke prestatie zou geweest zijn.<br><br>Laten we duimen dat dit schitterende begin van de EYOC zich ook de volgende dagen voortzet.<br /><br /> <img style="border: none;" alt="" src="http://www.olomega.be/news/data/upimages/eyocsprint.JPG" />

Powered by CuteNews

Zoek in de Omega-website:

Author: In archives