Nieuws    About    CartOtheek    Kalender    Resultaten    Inschrijvingen    FotOs    Jeugd    Clubblad    Winkel   

Welkom

Nieuws

About

CartOtheek

Kalender

Resultaten

Inschrijvingen

FotOs

Jeugd

CLUBBLAD

WINKEL

Intern

Mapico
  » hOt items


4-daagse van Limburg

15-16-17-18 augustus organiseert OMEGA samen met KOVZ de 4 daagse van Limburg op de Weyervlakte, Pijnven Vlasmeer, Oirschotse heide en Oostelbeersche heide. 4 van de technisch meest uitdagende kaarten uit de regio.
Nieuw is de Ultimate Oro-Hydro cup.
Klik hier voor meer info.

Donderdag 15 t/m zondag 18 augustus:
4-daagse van Limburg.

Zie hierboven voor meer uitleg.

Donderdag 29 augustus:
HOS-5 in Hasselt centrum.

Voor de 5e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series blijven we in het centrum van de stad.

Dinsdag 3 september:
Bestuursvergadering.

Vergadering gaat door in café CASINO op de Grote Markt te Diest. Aanvang 20 uur.

Zondag 8 september:
BK lang in Dilsenerbos.

Baanlegger van dienst is Stefan T., naast een technische wedstrijd waarbij de fysiek zeker ook getest zal worden heeft Stef beloofd dat het voor de toeschouwers ook een aantrekkelijk spektakel zal worden. Benieuwd wat hij nu uit de mouw zal schudden.

Donderdag 26 september:
HOS-6 in de wijk Kiewit.

Voor de 6e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series trekken we naar de wijk Kiewit.

31/08/2008 door Walter Van Krunckelsven
2008-08-31: regionale wedstrijd in het Bos van Hees

Op de laatste dag van de vakantie (eindelijk heb ik een aantal ouders horen zeggen) kregen we nog eens een wedstrijd in ons vertrouwde Bos van Hees te Schaffen. Ondanks de concurrentie van de JEC in eigen land passeerden er toch bijna 200 atleten langs het secretariaat. Tel daar nog 19 kinderen bij die de kinder-O afwerkten en we mogen toch weer tevreden zijn met de opkomst.

Veerle Tulleneers had zich nog eens kunnen uitleven bij het uittekenen van de diverse omlopen en de afwisseling van korte en lange benen, veelvuldige richtingsveranderingen, niet evidente wegkeuzes (een omweg langs de paden of toch maar doorsteken?), ... maakten dat iedereen alle zeilen moest bijzetten om tot een goed resultaat te komen en dit tot op de laatste post zoals sommigen mochten ondervinden. Als we al eens iemand hoorden sakkeren was dit op zichzelf omdat hij of zij zich in de luren had laten leggen.<br /><br />Ook de kinder-O bracht ons dit keer een verrassing. Een laatste verkenning op zaterdag leerde ons dat het klassieke parcours quasi onbegaanbaar was door de veelvuldige regens van de voorbije periode. Onze specialist ter zake (Bart VdM) moest dus nog snel een nieuwe omloop uitwerken en intekenen zodat onze jongste deelnemers toch niet tot boven hun knie�n in het water moesten baggeren om het touw te volgen op zoek naar hun controleposten en het welverdiende prijsje aan de aankomst.<br /> <br />Dat het ook niet altijd gemakkelijk is om een correcte inschatting te maken van het aantal deelnemers per omloop mochten we ook ditmaal ervaren maar dank zij Koen werden tijdig de nodige kaarten bijgedrukt zodat bijna niemand lang aan de start moest wachten om te kunnen vertrekken.<br /><br />In september, de kampioenschapsmaand, hebben we geen eigen organisatie maar begin oktober verwachten we iedereen op de test der testen, de challenge "Rik Thys" op de Hertberg.

Powered by CuteNews

Zoek in de Omega-website:

Author: In archives