Nieuws    About    CartOtheek    Kalender    Resultaten    Inschrijvingen    FotOs    Jeugd    Clubblad    Winkel   

Welkom

Nieuws

About

CartOtheek

Kalender

Resultaten

Inschrijvingen

FotOs

Jeugd

CLUBBLAD

WINKEL

Intern

Mapico
  » hOt items


4-daagse van Limburg

15-16-17-18 augustus organiseert OMEGA samen met KOVZ de 4 daagse van Limburg op de Weyervlakte, Pijnven Vlasmeer, Oirschotse heide en Oostelbeersche heide. 4 van de technisch meest uitdagende kaarten uit de regio.
Nieuw is de Ultimate Oro-Hydro cup.
Klik hier voor meer info.

Donderdag 15 t/m zondag 18 augustus:
4-daagse van Limburg.

Zie hierboven voor meer uitleg.

Donderdag 29 augustus:
HOS-5 in Hasselt centrum.

Voor de 5e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series blijven we in het centrum van de stad.

Dinsdag 3 september:
Bestuursvergadering.

Vergadering gaat door in café CASINO op de Grote Markt te Diest. Aanvang 20 uur.

Zondag 8 september:
BK lang in Dilsenerbos.

Baanlegger van dienst is Stefan T., naast een technische wedstrijd waarbij de fysiek zeker ook getest zal worden heeft Stef beloofd dat het voor de toeschouwers ook een aantrekkelijk spektakel zal worden. Benieuwd wat hij nu uit de mouw zal schudden.

Donderdag 26 september:
HOS-6 in de wijk Kiewit.

Voor de 6e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series trekken we naar de wijk Kiewit.

08/08/2008 door Chris Addiers
De "canicule" is voorbij: tijd voor een balans

Met zowaar temperaturen boven de 30�C werden de eerste 4 etappes van de 6-daagse van de Aveyron afgewerkt. De meeste Omegasken gingen de eerste twee dagen van start in volle middagzon. Voor velen werd de hittebelasting desastreus in een bijwijlen uiterst geaccidenteerd terrein. <br />De rustdag was dan ook meer dan welkom.

Na 4 dagen blijven Elke Verdeyen (2�), Evert Leeuws (2�) en Frans Van de Moortel (2�) uitzicht houden op een podiumplaats. Voor Ems Desmul (D10), Miek Fabr� (D20E), Bart Van de Moortel (H45), Kim Geypen (D21B), Sien Verdeyen (D18) en Roger Vanaken (H55) blijft een ereplaats in de top 10 haalbaar.<br />Bij de elites zet Greet Oeyen een prachtige prestatie neer met een vierde plaats in de tussenstand en net niet in de finale van de Orientshow. Fabien Pasquasy op zijn beurt staat negende geklasseerd en gaf op dag 4 slechts 11 seconden prijs aan Thierry Gueorgiou. Hij strandde echter ook in de halve finale van de Orientshow.<br />Opmerkelijk is ook het aanzwellende legioen van "pm"-genoteerden: post missing. Als het zo doorgaat zal meer dan een kwart gedeklasseerd zijn op het einde van de zesdaagse. <br />Vanmorgen werd gestart bovenop het plateau van Guilhaumard, het terrein waar vorig jaar de JEC werd betwist, met temperaturen onder het gemiddelde voor de tijd van het jaar en een vent "assez fort". Afwisselend garrigue en karstreli�f zorgde andermaal voor een technisch hoogstaand parcours. Zodra de uitslagen online beschikbaar worden zullen de starttijden voor de laatste dag met jachtstart bekend raken. Het terrein voor morgen belooft alvast extreem te worden. Lopen op een schaal 1:5000 en met de aanbeveling om een kompas met vergrootglas te gebruiken voorspelt geen eenvoudig parcours.

Powered by CuteNews

Zoek in de Omega-website:

Author: In archives