Nieuws    About    CartOtheek    Kalender    Resultaten    Inschrijvingen    FotOs    Jeugd    Clubblad    Winkel   

Welkom

Nieuws

About

CartOtheek

Kalender

Resultaten

Inschrijvingen

FotOs

Jeugd

CLUBBLAD

WINKEL

Intern

Mapico
  » hOt items


4-daagse van Limburg

15-16-17-18 augustus organiseert OMEGA samen met KOVZ de 4 daagse van Limburg op de Weyervlakte, Pijnven Vlasmeer, Oirschotse heide en Oostelbeersche heide. 4 van de technisch meest uitdagende kaarten uit de regio.
Nieuw is de Ultimate Oro-Hydro cup.
Klik hier voor meer info.

Donderdag 15 t/m zondag 18 augustus:
4-daagse van Limburg.

Zie hierboven voor meer uitleg.

Donderdag 29 augustus:
HOS-5 in Hasselt centrum.

Voor de 5e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series blijven we in het centrum van de stad.

Dinsdag 3 september:
Bestuursvergadering.

Vergadering gaat door in café CASINO op de Grote Markt te Diest. Aanvang 20 uur.

Zondag 8 september:
BK lang in Dilsenerbos.

Baanlegger van dienst is Stefan T., naast een technische wedstrijd waarbij de fysiek zeker ook getest zal worden heeft Stef beloofd dat het voor de toeschouwers ook een aantrekkelijk spektakel zal worden. Benieuwd wat hij nu uit de mouw zal schudden.

Donderdag 26 september:
HOS-6 in de wijk Kiewit.

Voor de 6e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series trekken we naar de wijk Kiewit.

02/07/2008 door bart delobel
Miek en Elisabeth ontkrachten het clich�

Vandaag werd de middle distance kwalificatie gelopen op de JWOC en het was alweer Miek die het beste Belgische resultaat liet noteren.

Wie de moeite doet om de kaart even te bekijken ziet al snel dat het geen beginnersparkoers was. Een dicht padennetwerk, dat wel, maar veel details (stenen, rotsjes, klein reli�f, ...) en weinig grote terreinkenmerken als houvast. Levensgevaarlijk dus. <br />Hoewel vrouwen zogezegd niet kunnen kaartlezen waren het wel degelijk onze twee meisjes die veruit het beste presteerden. Met een 12e en 15e plaats liepen Miek en Elisabeth vlotjes naar een plaats in de A-finale. Proficiat! Als je de eerste 3-4 in hun reeks wegneemt, dan zie je dat onze meisjes wel erg kort bij de subtop zitten, en met wat stoute verwachtingen kunnen ze die subtop nog wel eens de loef afsteken. Het kan... maar het kan ook andersom. Laten we vooral blijven duimen voor hun hoofd en benen.<br /><br />Bij de jongens viel er minder goed nieuws te rapen. Jochen was de enige Belg die nog redelijk goed presteerde door zo'n 7' achter de winnaar te eindigen, al is dat niet voldoende voor een plaats in de A-finale. Wouter, Jeremy en Gilles verloren om en bij de 20' t.o.v. de leider. Laten we voor hen hopen dat ze fouten gemaakt hebben en dat ze niet geblesseerd zijn, en dat ze zich weer kunnen opladen en hun zelfvertrouwen terug vinden voor de klassieke afstand.<br />Nu blijkt dat vrouwen toch kunnen kaartlezen wordt het hoogtijd dat de mannen laten zien dat ze kunnen luisteren, en wel naar de wijze woorden van hun coach!

Powered by CuteNews

Zoek in de Omega-website:

Author: In archives