Nieuws    About    CartOtheek    Kalender    Resultaten    Inschrijvingen    FotOs    Jeugd    Clubblad    Winkel   

Welkom

Nieuws

About

CartOtheek

Kalender

Resultaten

Inschrijvingen

FotOs

Jeugd

CLUBBLAD

WINKEL

Intern

Mapico
  » hOt items


4-daagse van Limburg

15-16-17-18 augustus organiseert OMEGA samen met KOVZ de 4 daagse van Limburg op de Weyervlakte, Pijnven Vlasmeer, Oirschotse heide en Oostelbeersche heide. 4 van de technisch meest uitdagende kaarten uit de regio.
Nieuw is de Ultimate Oro-Hydro cup.
Klik hier voor meer info.

Donderdag 15 t/m zondag 18 augustus:
4-daagse van Limburg.

Zie hierboven voor meer uitleg.

Donderdag 29 augustus:
HOS-5 in Hasselt centrum.

Voor de 5e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series blijven we in het centrum van de stad.

Dinsdag 3 september:
Bestuursvergadering.

Vergadering gaat door in café CASINO op de Grote Markt te Diest. Aanvang 20 uur.

Zondag 8 september:
BK lang in Dilsenerbos.

Baanlegger van dienst is Stefan T., naast een technische wedstrijd waarbij de fysiek zeker ook getest zal worden heeft Stef beloofd dat het voor de toeschouwers ook een aantrekkelijk spektakel zal worden. Benieuwd wat hij nu uit de mouw zal schudden.

Donderdag 26 september:
HOS-6 in de wijk Kiewit.

Voor de 6e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series trekken we naar de wijk Kiewit.

19/01/2008 door Walter Van Krunckelsven
19-01-2008 Technische Training in Bos van Hees

Zoals jullie al op de foto's van Jacques hebben kunnen vaststellen was er heel veel volk van Hamok en Omega om de training van de broertjes Bart en Roel uit te testen.<br /><br />Na een lichte opwarming, waarbij ook de geest van sommigen al oververhit geraakte, werden de diverse oefeningen uitgelegd (zie verder voor wat extra uitleg). Ook de Omega jeugdcommissie (met name Bart D.) verraste iedereen na de oefeningen met een hapje en een drankje.<br /><br />De teneur op het einde was dat het geheel een smaakje had; het smaakte naar meer maar daarvoor moeten jullie wachten tot 16 februari wanneer Jan D. ons allemaal (ook diegenen die er nu niet bij waren) in Pijnven verwacht.<br /><br />Aan al diegenen die geholpen hebben bij de praktische uitwerking van deze training <b>hartelijk bedankt en hopelijk tot een volgende keer.</b>

Bart en Roel hadden, naast de opwarmingsoefening, een 3-tal oefeningen voorbereid waar men voor elke oefening zijn eigen moeilijkheidsgraad kon bepalen door een normale kaart, een kaart zonder wegen of een oro-hydrokaart te kiezen.<br /><br />Oefening 1 was een duoloop waarbij de eerste loper het been liep tot aan een aanvalspunt binnen een grote cirkel rond de post en vandaar moest de tweede loper overnemen om de post te zoeken. Het volgende been werden de rollen omgedraaid. Deze oefening was speciaal ge�ntroduceerd omdat bij de schaduwloop van begin december gebleken was dat er nog te weinig aandacht geschonken wordt aan het kiezen van een goed aanvalspunt.<br /><br />Oefening 2 was enkel voorzien voor de heel snelle lopers om de wachttijd voor de start van de finale op te vangen. Dit was een individuele oefening die voor de meesten wel iets boven hun petje ging. Vanaf de start was het profiel naar de eerste post (via een rechte lijn) uitgetekend doch zonder opgave van richting. Men moest dus de hoogtelijnen op de kaart interpreteren.<br /><br />Bij beide voorgaande oefeningen was de nadruk gelegd op het technische aspect. Bij de slotoefening mocht het fysieke mee aan bod komen. Het werd een Wagener met ploegen van 3 personen doch met als bijzonderheid dat er hier en daar posten ontbraken of dat posten verkeerd geplaatst stonden (bijvoorbeeld aan de noordkant van een heuvel daar waar de postenbeschrijving de zuidkant opgaf). Deze posten mocht men natuurlijk niet knippen. Finaal werd het een strijd van loper tegen baanlegger want wie zou zich in de luren laten leggen?<br /><br />Tot slot kan ik zeggen dat ik persoonlijk toch weer wat kleine dingetjes heb bijgeleerd die me hopelijk bij volgende wedstrijden van pas zullen komen.

Powered by CuteNews

Zoek in de Omega-website:

Author: In archives