Nieuws    About    CartOtheek    Kalender    Resultaten    Inschrijvingen    FotOs    Jeugd    Clubblad    Winkel   

Welkom

Nieuws

About

CartOtheek

Kalender

Resultaten

Inschrijvingen

FotOs

Jeugd

CLUBBLAD

WINKEL

Intern

Mapico
  » hOt items


4-daagse van Limburg

15-16-17-18 augustus organiseert OMEGA samen met KOVZ de 4 daagse van Limburg op de Weyervlakte, Pijnven Vlasmeer, Oirschotse heide en Oostelbeersche heide. 4 van de technisch meest uitdagende kaarten uit de regio.
Nieuw is de Ultimate Oro-Hydro cup.
Klik hier voor meer info.

Donderdag 15 t/m zondag 18 augustus:
4-daagse van Limburg.

Zie hierboven voor meer uitleg.

Donderdag 29 augustus:
HOS-5 in Hasselt centrum.

Voor de 5e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series blijven we in het centrum van de stad.

Dinsdag 3 september:
Bestuursvergadering.

Vergadering gaat door in café CASINO op de Grote Markt te Diest. Aanvang 20 uur.

Zondag 8 september:
BK lang in Dilsenerbos.

Baanlegger van dienst is Stefan T., naast een technische wedstrijd waarbij de fysiek zeker ook getest zal worden heeft Stef beloofd dat het voor de toeschouwers ook een aantrekkelijk spektakel zal worden. Benieuwd wat hij nu uit de mouw zal schudden.

Donderdag 26 september:
HOS-6 in de wijk Kiewit.

Voor de 6e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series trekken we naar de wijk Kiewit.

05/02/2006 door Walter Van Krunckelsven
05-02-2006 regionale op Solterheide

Vandaag was Bart VdM baanlegger van dienst en hij had voor een grote diversiteit aan omlopen gezorgd. Naast de 6 klassieke omlopen was er ook een F'-omloop (dit in het kader van een evaluatie om een extra omloop aan te bieden met dezelfde lengte als de F-omloop doch met een grotere technische moeilijkheidsgraad) alsook 2 speciallekes. Het betrof hier klassieke IOF kaarten doch zonder zwart (dus geen wegen of gebouwen). Natuurlijk was er ook de kinder-O.

Spijtig genoeg was het aantal deelnemers (220) niet in overeenstemming met het aanbod. De oorzaak ligt waarschijnlijk in de slechte naam die dit gebied een aantal jaren geleden gekregen heeft ten gevolge van een ongelukkige baanlegging waardoor de deelnemers enkel bramen te zien kregen.<br /><br />De afwezigen hadden ongelijk want iedereen die Bart een beetje kent wist wel dat hij zijn banen zo zou leggen dat het doorkruisen van deze zones tot een absoluut minimum zou beperkt worden hetgeen tijdens de wedstrijd ook bevestigd werd.<br /><br />De diverse speciale omlopen kenden hun succes en de deelnemers hebben weeral wat bijgeleerd (hetgeen ook de bedoeling is van deze speciallekes).<br /><br />De kinder-O, waarvoor ook een nieuw kaartje was getekend, werd afgelegd door een 8-tal jongeren waarbij er enkelen waren die een allereerste keer kwamen proeven van het orientatiefestijn.

Powered by CuteNews

Zoek in de Omega-website:

Author: In archives