Nieuws    About    CartOtheek    Kalender    Resultaten    Inschrijvingen    FotOs    Jeugd    Clubblad    Winkel   

Welkom

Nieuws

About

CartOtheek

Kalender

Resultaten

Inschrijvingen

FotOs

Jeugd

CLUBBLAD

WINKEL

Intern

Mapico
  » hOt items


4-daagse van Limburg

15-16-17-18 augustus organiseert OMEGA samen met KOVZ de 4 daagse van Limburg op de Weyervlakte, Pijnven Vlasmeer, Oirschotse heide en Oostelbeersche heide. 4 van de technisch meest uitdagende kaarten uit de regio.
Nieuw is de Ultimate Oro-Hydro cup.
Klik hier voor meer info.

Dinsdag 21 mei:
World Orienteering Day in Provinciaal Domein Kessel-Lo.

Kennismaking/initiatie/training voor iedereen. Samenkomst aan zwembad/De Kiosk; start tussen 18u30 en 20u.

Donderdag 23 mei:
HOS-2 in de Heilig Hartwijk.

Voor de 2e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series zijn we te gast in de Heilig Hartwijk. Benieuwd wat de HOS-kern ons nu weer te bieden heeft.

Zaterdag 25 mei:
Initiatie/training kern Leuven.

Verzamelen om 9u45 aan de inkom van het zwembad/De Kiosk in het Provinciaal Domein Kessel-Lo.

Dinsdag 4 juni mei:
Bestuursvergadering.

Vergadering gaat door in café CASINO op de Grote Markt te Diest. Aanvang 20 uur.

Zaterdag 8 juni:
Initiatie/training kern Leuven.

Verzamelen om 9u45 aan de trappen van sporthal De Nayer aan kasteel Arenberg (sportkot).

Zaterdag 15 juni:
Initiatie/training kern Leuven.

Verzamelen om 9u45 aan de trappen van sporthal De Nayer aan kasteel Arenberg (sportkot).

Donderdag 27 juni:
HOS-3 in de Banneuxwijk.

Voor de 3e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series zijn we te gast in de Banneuxwijk. Iedereen op post!

Zondag 21 juli:
Checkpointwandeling Kessel-Lo.

Zaterdag 27 juli:
Wedstrijd in Gerhagen.

Baanlegger van dienst is Koen B., bosbeheerswerken hebben een groot deel van het bos opgekuist zodat veel onderbegroei√Įng verdwenen is.

22/07/2005 door Chris Addiers
5 jours de l'Aveyron

<table><br /><tr valign="top"><td><br />30 Omeganen liepen de eerste editie van de 5 Jours de l'Aveyron in de omgeving van het Zuidfranse Millau. Het wedstrijdterrein, de causse de Larzac, was uitgesproken technisch en de baanlegging was navenant. Elke Verdeyen (zilver Jalonne), Sien Verdeyen (brons D14) en Evert Leeuws (brons H10) haalden het podium. Etappezeges waren er voor Frans Van de Moortel (2 etappes), Elke, Sien en Evert (1 etappe).<br /></td><br /><td><br />Foto: Arno Keuppens in volle sprint<br /><a href="http://www.olomega.be/news/data/upimages/DSCN3357.jpg"><img style="border: none;" alt="" src="http://www.olomega.be/news/data/upimages/DSCN3357_thumbnail.jpg" /></a><br /></td><br /></tr><br /></table>

De eerste 3 etappes vonden plaats op de hoogvlakte rond La Couvertoirade. Op een open terrein met verschillende zeer sterk gedetaileerde rotszones, die de vergelijking met de kalksteenterreinen in Tsjechie kunnen doorstaan, geraakte menig loper in de problemen door een op het randje af maar correcte postenplaatsing. De baanleggers deinsden niet terug om de posten letterlijk weg te steken in putten, donkergroen, scherpe kliffen... Niet alleen de postenplaasting was zeer minitieus, ook het kaartmateriaal was uitstekend en hoogstaand! Kortom een terrein met toekomst. Getuige hiervan was de aanwezigheid van Thierry Gueorgiou, regerend wereldkampioen op de korte en middelafstand. Gueorgiou had de 3 eerste dagen opgevat als voorbereiding op de World Games in Duitsland (die hij trouwens ook won). Het verschil met zijn concureenten in de H21E was indrukwekkend. Op een zeer technisch en deels moeilijk beloopbaar terrein ging hij, op trainingsniveau!, telkens vlot onder de 6 min/km. <br /><br />De twee laatste etappes vonden plaats rond Saint Eulalie, in de vallei van de Soulzon. Meer hoogteverschil maar met een uiterst technisch middenstuk. Bovendien straalde de zon meedogenloos op de lopers met een latere starttijd. Zonder schaduw bij temperaturen boven de 30� graden, werd de fysiek bijzonder op proef gesteld. Gelukkig hadden de organisatoren in laatste instantie de starttijden met 2 uur vervroegd (er werd gestart vanaf 7.00 uur).<br /><br />Al bij al een boeiende 5-daagse en tevreden Omega-lopers, al bleven de resultaten bij het merendeel uit.

Powered by CuteNews

Zoek in de Omega-website:

Author: In archives