Nieuws    About    CartOtheek    Kalender    Resultaten    Inschrijvingen    FotOs    Jeugd    Clubblad    Winkel   

Welkom

Nieuws

About

CartOtheek

Kalender

Resultaten

Inschrijvingen

FotOs

Jeugd

CLUBBLAD

WINKEL

Intern

Mapico
  » hOt items


4-daagse van Limburg

15-16-17-18 augustus organiseert OMEGA samen met KOVZ de 4 daagse van Limburg op de Weyervlakte, Pijnven Vlasmeer, Oirschotse heide en Oostelbeersche heide. 4 van de technisch meest uitdagende kaarten uit de regio.
Nieuw is de Ultimate Oro-Hydro cup.
Klik hier voor meer info.

Donderdag 15 t/m zondag 18 augustus:
4-daagse van Limburg.

Zie hierboven voor meer uitleg.

Donderdag 29 augustus:
HOS-5 in Hasselt centrum.

Voor de 5e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series blijven we in het centrum van de stad.

Dinsdag 3 september:
Bestuursvergadering.

Vergadering gaat door in café CASINO op de Grote Markt te Diest. Aanvang 20 uur.

Zondag 8 september:
BK lang in Dilsenerbos.

Baanlegger van dienst is Stefan T., naast een technische wedstrijd waarbij de fysiek zeker ook getest zal worden heeft Stef beloofd dat het voor de toeschouwers ook een aantrekkelijk spektakel zal worden. Benieuwd wat hij nu uit de mouw zal schudden.

Donderdag 26 september:
HOS-6 in de wijk Kiewit.

Voor de 6e wedstrijd van de Hasselt Orienteering Series trekken we naar de wijk Kiewit.

12/10/2005 door Chris Addiers
Training in Meetshoven

Vrijwel 30 Omegasken op post voor een creatief trainingsaanbod op Meetshoven. Roel Van de Moortel en Rudy Aerts zorgden voor de inspiratie.<br />Zowel achtertuinlopers (Jan, Jeroen en Charlotte Theys) als verre vogels uit "het" stad (Antwerpen), de Noorderkempen en "de" Limburg, waren van de partij.<br />

E�n dag voor de Herfstwisselbeker kon vermoed worden dat de training voornamelijk opgebouwd zou worden rond ontbrekende kaartinformatie.<br />Het keuzepakket startte met klassiek IOF om zo af te dalen naar "zonder zwart", "oro-hydro" en tot slot "blanco": enkel postencirkels en azimuthlijnen op een wit blad. Voor de "upperdares" was er nog een Zweedse variant waarbij de blanco omloop gedrukt was op een fictieve Skandinaafse kaart. Een geslaagde poging om de lopers permanent te misleiden. <br /><br />Daar bleef het niet bij. Bij de briefing liet Roel de mistige geesten nog berekenen hoeveel de werkelijke afwijking bedraagt wanneer men na 100 meter lopen 10� van zijn azimuthlijn afwijkt. Het leek wel een oefening ballistiek. Onder de meest fantastische antwoorden noteerde ik: 100 m x tangens 10�, 2 x pi x 100 m gedeeld door 36. Einstein zal tevreden zijn: er zijn nog rekenwonders bij OMEGA. <br /><br />Zeer gesmaakt was ook de duo-oefening met cirkels: �#65533;n loopt aan met kaart en zoekt een aanvalspunt in de grote cirkel, de partner loopt mee zonder zijn kaart te bekijken en maakt, na zich op de kaart terug gevonden te hebben, het werk af door de post aan te vallen. <br /><br />Als toetje was er nog een surprise-O: post zelf hangen en op een blanco papier intekenen hoe je aangelopen bent, de partner gaat op basis van deze tekening de post terug halen.<br /><br />Stuk voor stuk interessante en technische oefeningen op een, op het eerste gezicht, eenvoudig terrein. Prachtig werk, Roel en Rudy. Het was absoluut de moeite om er een korte nachtrust (Toon & Lieve?; Chris & Liset?; Rudy?) voor over te hebben.

Powered by CuteNews

Zoek in de Omega-website:

Author: In archives